grb naslov

Zajednica športskih udruga Novi Marof

Samo još jedan WordPress sajt
Loading images...

novomarofski karatisti učili na Korzici

Objavljeno: 15. kolovoza 2011. u 10:38 | Kategorija Vijesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Početkom kolovoza, treneri i učitelji novomarofskih karate klubova “Nichi” i “Okinawa” aktivno su sudjelovali na višednevnom Shito Ryu Karate Do seminaru u Francuskoj u gradu Bastiji na Korzici.

Na seminaru sudjeluju karate majstori i učenici iz mnogih zemalja (Francuske, Portugala, Njemačke, Austrije, Švicarske, Finske, Belgije, Mađarske, Slovenije, Meksika, Rusije, Italije, Velike Britanije itd.).

Seminar se održava već duže od 25 godina u organizaciji svjetskog karate saveza Dento Shito Ryu International pod vodstvom soke Kenei Mabuni-ja (1918 – ).

Mabuni je legenda karate vještine sa najvišim mogućim zvanjem (soke, 10.dan) i živuće kulturno blago Japana koji zauzima veliko mjesto u povijesti i području tradicionalnih borilačkih vještina. Vježbati i proučavati plemenito područje borilačkih vještina pod vodstvom ovog majstora i njegovih učenika izuzetna je čast za predstavnike novomarofskih karate klubova.

Redovitim sudjelovanjem na stručnim seminarima diljem Europe novomarofski karatisti aktivno prezentiraju Hrvatsku i grad Novi Marof koji je postao poznat i prepoznatljiv u području borilačkih vještina.

Svojim radom karate klubovi “Nichi” i “Okinawa” promiču rad s svim uzrastima (od 5 – 70 godina) putem univerzalne športske škole za manje uzraste, karate športa, karate vještine te grupe za kobudo (stare borilačke vještine-jujutsu, taijutsu, bikenjutsu, bojutsu,…).   Sudjelovanjem na seminarima održava se i neprestano poboljšava kvaliteta rada u ovim područjima i aktivnostima. (žv)