grb naslov

Zajednica športskih udruga Novi Marof

Samo još jedan WordPress sajt
Loading images...

Izvješće natjecateljske komisije ŠRD „N. MAROF“ za 2013.g.

Objavljeno: 18. prosinca 2013. u 13:41 | Kategorija Vijesti

U 2013. godini članovi ŠRD „N.Marof“ natjecali su se u pojedinačnim i ekipnim konkurencijama u kategorijama kadeta, juniora i seniorskim kategorijama. U navedenim kategorijama održana su i društvena natjecanja.  Ove godine nastupili smo ukupno na 46 natjecanja većinom u ekipnim konkurencijama.

Društvena natjecanja ŠRD „N.Marof“ održana su na rukavcima i rijeci Bednji kroz 3 kola u kategorijama mladeži i 4 kola u kategoriji seniora. Sudjelovalo je 30 članova našeg društva. U kategoriji kadeta prvo mjesto osvojio je Kračun Martin, drugo Međeral Tomica, a treće Uranić Sebastijan. U kategoriji juniora prvi je Kapeš Mihael.  U  najbrojnijoj kategoriji seniora prvo mjesto osvaja  Cmrk Zlatko, drugo Sambolec Davor, a treče Kračun Marko.

11.08. organizirali smo tradicionalno natjecanje mješovitih parova međunarodnog karaktera. Sudjelovale su 22 ekipe a najuspješniji su bili par Bačić iz Laškog, zatim Poznič iz Zagorja te par Jančić iz Ludbrega.

Nastavljajući tradiciju natjecateljskog djelovanja unutar društva organizirali smo i ove godine šaranski kup. 3. Carp kup „Novi Marof“ održan je 17. i 18.08. na Cindorijevom Kutu ,a nakon 24 satnog natjecanja dvočlanih ekipa u konkurenciji 8 ekipa prvaci društva u toj disciplini postaje ekipa Horvat – Petrič, drugo mjesto osvaja ekipa Perković – Žugec, a treče Bešenić – Keleminec.

Županijsko ekipno natjecanje u kategorijama mladeži održano je u Ludbregu 11.05..Naša ekipa u sastavu Tomica Međeral, Sebastijan Uranić i Martin Kračun osvoja 2.mjesto .

Županijsko ekipno natjecanje u kategoriji seniora održano je u Ivancu 12.05.. Ekipa u sastavu Češi, Sambolec i Cmrk zauzela je 5. mjesto od 12 ekipa te ostvarila pravo nastupa na natjecanju zone. Zonsko natjecanje održano je također u Ivancu 26.05.  a naša ekipa zauzela je 7. mjesto od 15 ekipa.

I ove godine sudjelovali smo na pojedinačnom županijskom prvenstvu mladeži. Natjecanje je održano kroz tri kola u Sračincu, Novom Marofu i Velikom Bukovcu. U konačnici u kategoriji kadeta prvenstvo županije osvaja naš Sebastijan Uranić a naš drugi predstavnik Martin Kračun osvaja treče mjesto .U kategoriji juniora viceprvakom županije osvojenim drugim mjestom postaje Kapeš Mihael.

Seniorska ekipa nastupala je na natjecanjima III lige sjever, na županijskom natjecnju, natjecanju zone i na 16 kup natjecanja, a pojedninačno naši članovi nastupili su na nekoliko natjecanja  i na prvenstvu Hrvatske u lovu pastrve prirodnim mamcima na jezeru .

Prvenstvo Hrvatske u lovu pastrve prirodnim mamcima  na jezeru održano je kroz 6 kola u Granešini. Od naših članova nastupio je S.Meister i osvojenim 5. mjestom ponovno izborio pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske u toj disciplini na svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Službeno ekipno prvensvo Hrvatske u kategoriji seniora (3. Hrvatska liga sjever) održano je kroz  8 kola. 1. kolo održano je na Koprivničkoj Šoderici a mi osvajamo 7. mjesto. 2 i 4. kolo održano je u Rasinji a mi smo 9. i 6.. Na 5. kolu u Ludbregu smo 3., a na 6. u Podturenu 5. Posljednja dva kola održana su na kanalu Drave u Sv. Mariji a naša ekipa zauzima 9. i 7. mjesto U konačnici nakon završetka lige osvajamo 8. mjesto u ekipnoj konkurenciji, a u pojedinačnom plasmanu Cmrk osvaja 14., Češi 24., Maltar 31., Sambolec 33. i Meister 37. mjesto.

27. i 28.07. održano je pojedinačno županijsko prvenstvo u kategoriji seniora na našem ribnjaku Cindorijev Kut. Nakon dvodnevnog natjecanja naš član Cmrk Zlatko postaje pojedinačnim prvakom županije, Sambolec  osvaja 2., Češi 4. a Maltar 6. mjesto.

U sastavu naših seniorskih ekipa bilo je 14 članova našeg društva (Meister Slavko (9 nastupa), Maltar Miljenko (10), Meštrić Ivica (6), Cmrk Zlatko (20), Češi Mario (19), Sambolec Davor (16), Kračun Marko (6), Bukal Goran (3) , Kračun Martin (1), Kapeš Mihael  (1), Uranić Sebastijan  ( 1), Perković Vladimir (1) ,Fišter Vlado (1) i Karlo Meštrić (1). 19.05. na kupu u Križevcima osvajamo 3. mjesto od 11   ekipa. 09.06. na kupu Novog Marofa sudjelujemo sa dvije ekipe te osvajamo 4. i 14. mjesto u konkurenciji 22 ribolovna društva. 22.06. na kupu Grada Ivanca smo 21. od 25 ekipa. Gosti u Sloveniji na kupu Dornava smo u dva navrata i to u 6. mjesecu kada osvajamo 2. mjesto od 12 ekipa te u listopadu kada smo 4. od 6 . U 6. mjesecu nastupamo na kupu Beletinca i Ludbrega. U Ludbregu smo 3. od 26, a u Beletincu 9. od 13. U kolovozu smo na Motičnjaku na kupu Azzurro 5. od 9 ekipa. U rujnu bili smo na kupu Vidovca, Vinipotoka i Sračinca te osvojili 11., 5. i 4. mjesto od 14, 13 i 12 ekipa. Gosti međunarodnog kupa Laško u Sloveniji bili smo u tri navrata. 07.07. na pokalu Pivo in cvetje osvajamo 7. mjesto od 12 ekipa. 07.10. zauzeli smo 12. mjesto od 14 ekipa a 15.12. sa devije ekipe osvajamo 2. i 4. mjesto od 8 ekipa. I ove godine bili smo u Mađarskoj na  međunarodnom kupu Lenti sa četveročlanom ekipom te osvojili 7. mjesto u konkurenciji 15 ekipa.

12.08. na 15. pojedinačnom pokalu Občine Zagorje u Sloveniji nastupala su 3 naša člana. Sambolec osvaja 10., Cmrk 13. a Češi 21. mjesto u konkurenciji 53 natjecatelja.

Tradicionalno natjecanje upravnih odbora ove je godine održano  u Ivancu 15.09. ekipa u sastavu Meštrić, Sambolec, Cmrk ,Meister i Maltar osvaja 8. mjesto od 15 članica našeg županijskog saveza.

Osim što smo sudjelovali na brojnim natjecanjima bili smo i organizatori i domaćini nekih od njih.  Kup „N.Marofa“ tradicionalno smo organizirali povodom dana grada 09.o6., a okupilo se 22 ekipe iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.  01.06. bili smo obvezni domaćini 3. kola lige Hrvatske.  07.07. bili smo domaćini 2. kola županijskog pojedinačnog prvenstva mladeži a 27. i 28.07. domaćini dvodnevnog pojedinačnog prvenstva u kategoriji seniora. Također organizirali smo već tradicionalno i ove godine međunarodno natjecanje mješoviih parova te 3. društveni Carp Kup.

Svjetsko prvenstvo u lovu pastrva prirodnim mamcima  održano je ove godine od 12. do 17.06. u  Brescii (Italija). Kapetan  reprezentacije Hrvatske i ove godine bio je Meister Slavko te tako pridonio osvajanju  4. mjesta reprezentacije Hrvatske na ovom svjetskom prvenstvu.

 

U N.Marofu   18.12.2013.

Predsjednik natjecateljske komisije:

Cmrk Zlatko