grb naslov

Zajednica športskih udruga Novi Marof

Samo još jedan WordPress sajt
Loading images...

Kobudo Klub “Nichi” Novi Marof

Cilj Kobudo kluba „Nichi“ Novi Marof vježbanje je, proučavanje, promicanje, očuvanje i unapređivanje tradicionalnih borilačkih vještina (kobudo).

Kobudo klub „Nichi“ sportska je udruga koja pruža svoj društveni doprinos u vidu omogućavanja zadovoljavanja potreba građana za očuvanjem, održavanjem, poboljšanjem i unapređenjem psihofizičkih sposobnosti i zdravlja te obogaćivanjem slobodnog vremena tjelesnim vježbanjem i bavljenjem tradicionalnim borilačkim vještinama.

Kobudo ili ko-ryu japanski je  naziv za tradicionalne borilačke vještine različitih naziva i stilova. Termin kobudo sastoji se od dva pojma; ko koji se prevodi kao staro, drevno ili tradicionalno i budo koji se prevodi kao borilačke vještine ili način zaustavljanja nasilja. Ispravno tradicionalno tumačenje značilo bi da je kobudo „drevni način zaustavljanja nasilja“.

Predmet vježbanja kobuda tradicionalne su japanske borilačke vještine. Klub tako danas vježba goloruku borbu (taijutsu i jujutsu), štap (bojutsu), japanski mač (bikenjutsu) te ostale tradicionalne škole i vještine kobuda (ryu-ha). Uz navedeno njeguje se i tradicionalni karate (dento mabuni shito ryu karate do).

Ove vještine namijenjene su za sve starije od 16 godina s interesom prema borilačkim vještinama, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Treninzi se odvijaju u maloj sportskoj dvorani OŠ Novi Marof utorkom od 20:30 do 22 h i petkom od 20:00 do 22 h.

Kontakt: zevolaric@gmail.com